2013. március 17., vasárnap

Live For Enjoyment - Bevezető

Sziasztok!
Először is köszönöm szépen a sok komit és pipát a legutóbbi fejezethez, és "sajnálom", hogy a történet folytatása csak később érkezik, de ti szavaztatok a novellára :)
Aminek bevezetőjét már most hozom. A címe magyarul Élvezetért Élni, ami tükrözi a novella témáját is...a többit lejjebb :)


Iceman mosoly és Seb vigyor :D <3
Mindenek előtt pedig hadd írjak valamit az első, szezonnyitó F1-es hétvégéről. Szerintem aki olyan szenvedélyes, megszállott, már-már beteges rajongó, mint én, az vállalta az áldozatot a korai kelésért, csakhogy lássa mi történik az első időmérőn és futamon. 
Személyes véleményem szerint az időmérő izgalmasabb (és jóval kaotikusabb is) volt, mint a futam, de ennek ellenére örültem Kimi győzelmének, megérdemelte a Jégember :) Sebastiant vártam győztesnek, de a harmadik hely így is jó kezdésnek :) A Kimi-Seb dobogó meg különösen megmosolyogtatott...valamit tudott az a birka, csak kicsit más sorrendben jósolta meg :D Ja és...mikor lesz már újra hétvége??? :)
 



És akkor a novella:


Live For Enjoyment


Élni az élvezetekért.  A kamaszok világából ismerősen csengő jelmondat. A legtöbb tizenéves élete hétfőtől csütörtökig szenvedés...az élet péntektől kezdődik, amikor is a szórakozásban keresik a hétköznapok feszültségéből és megpróbáltatásaiból való kiutat.
Szórakozás, buli, parti, haverok, pia, tánc, pasi, csaj, barát, barátnő...ezek a jelszavak ivódnak bele a tinédzserek emlékezetébe, amikor a hétvégi kikapcsolódásra gondolnak.
De tudjuk, mint minden, a kamaszkor is egyszer véget ér...kivéve ha nem akarjuk tudomásul venni!

Márpedig Amber Millenhall és baráti köre a harminchoz közeledve sem akarnak kilépni a kamaszok felhőtlen hétvégi világából. A las vegas-i csapatnak minden lehetősége megvan szórakozási hajlamaik kiélésére, mégis új kihívásokra vágynak, amikor már az amerikai nagyvárosok legnépszerűbb szórakozóhelyeit meghódították.
Elhatározzák, hogy az Egyesült Államok után Európa valamennyi országát célozzák meg, hogy megismerjék, milyen a partiélet az USA határain túl...

Ez az utazás azonban egyikük számára nem úgy alakul, ahogy eredetileg tervezte. Főhősnőnk, a 28 éves Amber, kénytelen szembesülni azzal, hogy féktelen, öncélú és kicsapongó élete talán nem is az, amire mindig is vágyott. A barátaihoz hasonlóan semmi más nem érdekelte eddig, csak hogy jól érezze magát, éppen ezért a közös bulizásokon számára semmi sem lehetetlen.
Az európai "turné" is ebben a szellemben indult meg számára, az egyik helyszín mégis mindent megváltoztatott, amikor megismerte azt a férfit, aki nem csak egy egy éjszakás kalandot lát a lányban és nem a teste miatt keveredik vele közelebbi kapcsolatba. Vagy talán csak színjáték volt?
Amber teljesen összezavarodik a számára teljesen új helyzettől, de amikor rájön, hogy AZ A FÉRFI mekkora hatással volt rá, már késő és kénytelen felismerni önmagában, hogy a találkozás óta már nem az, aki előtte volt.


Őszinte-e a férfi hozzá megismerkedésük éjszakáján, vagy mindketten csak szerepet játszottak aznap éjjel? Érdemes-e a barátaira hallgatnia, akik erőteljesen ragaszkodnak a régi, általuk megismert Amberhöz, amikor tudja, számára többet jelentett a férfi, mint egy kósza találkozás, amit másnapra elfelejt? Képes lesz-e megbirkózni azzal a tudattal, hogy ez az idegen teljesen megváltoztatta a személyiségét és az önmagáról alkotott képét, vagy elhessegeti a gondolataiból (mint megannyi férfit már az életéből) és folytatja "kamaszkori", független életét?
És mire számít mindemellett maga A FÉRFI? Neki is csak egy kaland volt ez a lány, vagy esetleg benne találta meg rég elvesztett társát?

Az Élvezetért Élni novella e két főhős közös kalandját meséli el...

5 megjegyzés:

  1. Alig várom hogy elolvassam az elso részt :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jónak ígérkezik így első olvasásra is. Izgatottan várom a kezdést :))))))

    VálaszTörlés
  3. Hajrá, ha olyan jó lesz mint a mostani írásod, boldogan olvasom majd, csak nehogy amásik történet rovására írd majd ezt az újat :) Jómagam azt sem bánom, ha előbb "gyorsítottan" befelezed a jelenlegit :) majd csak utána jöhet az ú, a frissssss :) :) :)

    VálaszTörlés
  4. Igazán izgalmasnak érkezik! :D Azt már lehet tudni, hogy kb. hány részes lesz ez a novella? Egyébként nagyon várom a folytatást! :D
    Krisztee

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok :)
    Örülök, hogy várjátok, és szeretném ha a kezdeti lelkesedésből nem lenne csalódás úgyhogy remélem tetszeni fog :)
    Bulika, biztosíthatlak, hogy nem fog a történet rovására menni, mivel már megvan a következő Racer Girl rész tartalma :) De a novellát most már mindenképpen előtte fogom bemutatni mert ezt szavaztátok meg. Igyekszek sűrűn hozni a részeket, ha a történet folytatását is szeretnétek hamar olvasni.
    Krisztee, 10 részesre tervezem, mint az előző novellát, ennél maximum csak 1-2 résszel lehetne hosszabb.
    Köszi, hogy írtatok és hogy várjátok :)
    Puszi nektek! :))

    VálaszTörlés