2014. január 10., péntek

Körkérdés

Sziasztok!

Előre figyelmeztetek, hogy egy betű kitalált dolog sincs ebben a bejegyzésben, úgyhogy ha nem igazán szeretnétek a csacsogásomra pazarolni az időt, akkor csak a kiemelt sorokat vegyétek figyelembe!

Először is: Köszönöm a szavazatokat a "Legyen-e epilógus?" kérdéssel kapcsolatban, nagyon örülök, hogy még kíváncsiak lennétek egy olyan igazi lezárásra is :))
Be kell vallanom, ha én olvasó lennék, valószínűleg én is igennel szavaztam volna, mert az utolsó rész...hát inkább olyan volt, mint egy a 99 közül, nem egy befejezés-feelingű legeslegutolsó fejezet (önkritika van bőven...). Ezt csak azért mondom/írom, mert én mindvégig úgy számoltam, hogy lesz egy epilógus is, de inkább mégis rátok bíztam ezt a kérdést. Hát örülök, hogy ennyire egyetértünk :)

Tehát akkor epilógus...merthogy 96%-os aránnyal arra szavaztatok, hogy legyen (de azt a 2 embert is meg tudom érteni, akik nemmel szavaztak).
Nagyon örültem annak, hogy azok közül, akik kommenteltek a 100. fejezethez, páran írták, hogy hiányérzetük volt, vagy nem érezték, hogy ennek itt most vége, mert ez azt jelenti, hogy együtt gondolkodunk :) Én ugye odaírtam, hogy az epilógus 2013-ban játszódna, páran viszont nem egészen tartanák ezt jó ötletnek, és ez elgondolkodtatott. Alapból is könnyen befolyásolnak az emberek és szeretek hallgatni mások véleményére, de ne gondoljátok, hogy most alapjaiban változott meg az egész elképzelésem az epilógus kapcsán. Mert mindig is volt és van egy B tervem ;)
Kb. november közepén kezdtem el gondolkozni azon, hogy milyen legyen az epilógus (ezt most vagy elhiszitek, vagy nem). Szokás szerint ezernyi ötletem támadt, amiket lehetetlenség volt egybe belesűríteni, ezért rengeteg verziót elképzeltem, aztán végülis kettőnél ragadtam le, de ezek eléggé ütötték egymást, ezért muszáj volt döntenem valamelyik mellett. Csináltam két oszlopot pro-kontra érvekkel és végül a 2013 elnevezésű verziót választottam, pedig nagyon egyenlőek voltak az esélyek, sőt a happy end-esebb felem határozottan a másikat követelte, de elég szigorú tudok lenni magammal szemben, úgyhogy mégis maradtam a 2013-nál. Miért? Mert ironikus módon pont azt gondoltam, hogy az milyen már, hogy 100 részben leírtam egy teljes évet baromi részletesen, és az epilógus meg pár év ugrással történjen meg? Ez volt a meggyőző érv a 2013 mellett.
De most, hogy páran írtátok, hogy talán hatásosabb lenne egy olyan befejezés, ami nem csak egy, hanem pár évvel később játszódik, mégis a másik felé hajlok. Most biztos azt gondoljátok, hogy úristen, milyen labilis ember vagyok (ami amúgy részben igaz is), de már írtam, hogy könnyen lehet befolyásolni bizonyos dolgokban. Ez a személyes része a dolognak.

De a lényeg: arra gondoltam, hogy eredeti terveimmel ellentétben mégsem azt a 2013-as epilógust teszem fel, hanem a másik verziót, ami a tényleges lezárása lesz ennek a történetnek.
A kérdésem az lenne, hogy támogatnátok-e ezt a pálfordulásos ötletet? :)
Tetszik/nem tetszik pipákkal lehet felém közölni a válaszokat, és akkor még a hétvégén pontot teszünk a RG végére ;)

És még valami: Mivel azt a bejegyzést nem akarom ilyenekkel terhelni, ezért még itt közlöm veletek, hogy miután a hétvége valamelyik napján felkerül az epilógus, a következő héten nem lesz semmilyen látható frissítés az oldalon. Egyrészt azért, mert hét közepén nyelvvizsgázok és inkább tanulok, utána pedig a szabadidőmben teljes körű designcserét fogok végrehajtani. Ezért elképzelhető, hogy nem tudjátok megjeleníteni a blogot, de jövő hétvégére ismét itt vagyok, valószínűleg már a másik történet folytatásával! ;)

Ennyit mára, köszönöm annak, aki elolvasta!
Jó hétvégét mindenkinek! :)
Alexa

4 megjegyzés:

  1. Kedves Alexa!

    Oh, így már talán én is elolvasnám, de csak azért, mert mióta elolvastam az utolsó részt, azóta játszik bennem egy olyan végleges befejezés, amit igazából már csak az epilógustól várok.
    Tény, hogy nem lehetett benne érezni, hogy vége van, és ezt hiányoltam is belőle, mivel az epilógus már csak körítés szokott lenni. Kapkodott volt, de ha hozol egy olyan epilógust, ahol Nina már felnőtt és képes vagy megváltoztatni a vele kapcsolatos érzéseimet, akkor megemelem a kalapom, vagy könnyebb formában, azt közlöm is veled. ;)

    Bízom abban, hogy nagyon is szempontokká emelted az élet realitását egy olyan kapcsolatban, mint az övék. :) Én más befejezést várok, mint a többiek, de ezen nem lepődsz meg. :)

    Másfelől, jó érzés, ha az olvasók melletted állnak és megosztják veled a gondolataikat, de ne nagyon engedd nekünk, hogy mi befolyásoljuk a történeteket. Én jobb szeretek meglepődni, és abban a pillanatban örülni vagy szomorkodni. Szóval, ha most szó nélkül hoztál volna egy olyan epilógust, ami a jövőben játszódik, akkor láthattad volna milyen az, amikor boldog megdöbbenés játszik úrrá rajtam. :)

    Ena

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ena! :)

      Írtam, hogy nekem sincs meg az a bizonyos "akkor itt a vége" érzésem, de én nem gondolom, hogy az epilógus csak körítés lenne, nálam az jelenti a végső lezárást (bár még sosem írtam ilyet, mivel ez az első történetem). Szóval én mindig is úgy számoltam, hogy majd az epi lesz a befejező "rész", és mivel vannak lehetőségeim, szerintem megtehetem, hogy a legjobbat osszam meg veletek.
      Az, hogy most megkérdeztelek titeket ezzel kapcsolatban, nem azt jelenti, hogy teljes mértékben az olvasók befolyásoltsága alatt állok, hanem inkább azt, hogy olyan befejezést szeretnék adni ennek a történetnek, ami ugyanannyira megfelel nekem is és nektek is. Szerintem ez elég korrekt megoldás. És én egyáltalán nem bánom, hogy hatással vannak rám a megjegyzéseitek, mert hasznos ;)
      Mellesleg, szerintem már épp elégszer leptelek meg titeket a történet során. Nem gondoltam volna, hogy még az epilóguson is meg akarsz döbbenni :) Majd meglátom mit tehetek ennek érdekében ;)
      Nem tudom, hogy pontosan mit értesz az alatt, hogy szempontokká emelni az élet realitását az ő kapcsolatukban. Azaz nem sejtem, mire gondolhattál, és ez nagyon zavaró :) Remélem nem fogsz csalódni.

      Bízok benne, hogy az a verzió, amit közzé fogok tenni, többek között a te tetszésedet is elnyeri ;)

      Puszi, Alexa

      Törlés
  2. Szia
    én örülök annak, h lesz epil. annak meg még inkább, h szerinted is "elkél" :D kicsit megijedtem, h 2013ban fog játszódni, mert akkor lehet, h megint nem lesz 'itt a vége' érzés, úgyhogy örülök annak is, h valóban későbbi időbe csöppenünk bele. Remélem, hosszú rész lesz!! sok Kimid szemszöggel! :D :)
    és mi lesz az utána következő történet, amiből lesz folytatás? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Andi!
      Hát szerintem nagyon is elkél :D Már párszor leírtam hogy én mindig is úgy számoltam, hogy epilógussal lesz vége, csak azért kíváncsi voltam, hogy ti jó ötletnek tartanátok-e.
      Hát most egy nagyon érdekes verziót fogtok olvasni, remélem ezzel már tényleg le tudjuk zárni a törit :D
      Az utána következő dolgokat majd időben megtudjátok :)

      Puszi, Alexa

      Törlés